• Funda in business
 • VastgoedCert
 • VBO
 • REV
 • nrvt
 • Tegova

U bent hier :

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten

Kouwenberg 27 - 27a AARLE-RIXTEL

Vraagprijs € 520.000 k.k.

Overzicht:
Achterhuis - Vraagprijs € 255.000,00 kosten koper, Voorhuis - Vraagprijs € 280.000,00 kosten koper.
Gehele boerderij - perceelsoppervlakte 2.010 m² - inhoud ca. 1.560 m³ - vraagprijs € 520.000.00 …

Toon volledige omschrijving »

Kenmerken:
Soort woning  :  Woonboerderij
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1883
Ligging  :  In centrum
Energielabel  :  Klasse G
Woonoppervlakte  :  275 m²
Perceeloppervlakte  :  2.010 m²
Inhoud  :  1.560 m³
Totaal aantal kamers  :  12
Aantal slaapkamers  :  4
Tuin  :  Aan te leggen, zuid, 33 x 36 m
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, gang, berging

Toon volledige kenmerken »

Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Omschrijving:
Achterhuis - Vraagprijs € 255.000,00 kosten koper, Voorhuis - Vraagprijs € 280.000,00 kosten koper.
Gehele boerderij - perceelsoppervlakte 2.010 m² - inhoud ca. 1.560 m³ - vraagprijs € 520.000.00 kosten koper;
Alleen het voorhuis - perceelsoppervlakte ca. 1.000 m² - inhoud ca. 750 m³ - vraagprijs € 280.000,00 kosten koper;
Alleen het achterhuis - perceelsoppervlakte ca. 1.000 m² - inhoud ca. 810 m³ - vraagprijs € 255.000,00 kosten koper.

De woonboerderij wordt als totaalobject aangeboden met 2.010 m² grond maar ook gedeeltelijke aankoop, 2 wooneenheden (voorhuis en achterhuis) met ieder ca. 1.000 m² grond, behoort tot de mogelijkheden. Door de goede vorm van het perceel is een mooie splitsing naar twee kavels te realiseren.
Huisnummer voorhuis 27
Huisnummer achterhuis 27a

ALGEMEEN
De grote monumentale woonboerderij (langgevelboerderij) is gelegen in hartje centrum van het mooie en bovenal gezellige dorp Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek. Een werkelijk unieke locatie gezien de dorpsvoorzieningen die op loopafstand zijn gelegen én het riante perceel waarop de woonboerderij is gesitueerd, maar liefst 2.010 m²! Het perceel heeft een goede lengte-/breedte verhouding, is gelegen op het zuiden en biedt u volop privacy.
Het is een echte "opknapper", maar dit biedt de koper(s) daardoor een legio aan verbouwingsmogelijkheden en kans om het naar eigen smaak af te werken. De boerderij dient op alle onderdelen te worden gemoderniseerd. De boerderij beschikt over mooie oude details zoals o.a. de schouw in de leefkeuken, jaartalankers in de linker kopgevel daterend uit 1883, muurankers, luiken met ankers en getoogde staldeuren.

VRAAGPRIJS
Totaal object € 520.000,00 kosten koper

Twee wooneenheden
Voorhuis € 280.000,00 kosten koper
Achterhuis € 255.000,00 kosten koper

AFMETINGEN/INHOUD
Gehele woonboerderij (voor- en achterhuis) : ca. 1.560 m³
Alleen het voorhuis : ca. 750 m³
Alleen het achterhuis : ca. 810 m³

Perceelsoppervlakte 2.010 m²

Bovenstaande oppervlakte zijn indicatief berekend en mogen niet beschouwd worden als een meetcertificaat conform NEN 2580 van het Nederlands Normalisatie Instituut.

LOCATIE
Het object is gelegen in hartje centrum van Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek. Direct nabij het dorpsplein met kiosk. De omgeving kenmerkt zich door een gevarieerd aanbod van woningen, winkels, horeca en de kerk.

BEREIKBAARHEID
Het object is goed bereikbaar door de ligging midden in het dorp. De bushalte van buslijn 25 (Helmond-Veghel) is slechts op enkele loopminuten afstand gelegen. Zowel de uitvalswegen richting Beek en Donk, Lieshout en Helmond-Eindhoven als de provinciale wegen N279 ('s-Hertogenbosch-Beek en Donk-Helmond-Roermond) en N272 richting Gemert liggen direct nabij.

BESTEMMING
Naam bestemmingsplan : Kom Aarle-Rixtel
Enkelbestemming : Wonen
Dubbelbestemming : Waarde – Archeologie 2
Bouweaanduiding : Twee-aaneen
Vastgesteld door de gemeenteraad op : 29 januari 2015
Gedeeltelijke letterlijke tekst Bestemmingsplanvoorschriften
De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. een woning, waaronder begrepen een woning voor begeleid wonen, en daarbij behorende (zorg)voorzieningen;
b. bijgebouwen ten behoeve van een woning;
c. bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
d. tuinen en erven;
e. aan huis gebonden beroepen;
f. groenvoorzieningen;
g. waterbergings- en infiltratievoorzieningen, waterpartijen en watergangen;
h. verkeersvoorzieningen;
i. doeleinden van openbaar nut.
Bijgebouwen
De gezamenlijke oppervlakte van bijgebouwen mag maximaal bedragen:
1. bij een vrijstaande woning: 200 m², met dien verstande dat ten hoogste 50% van het bouwperceel bebouwd mag worden;
2. bij een halfvrijstaande, geschakelde of aaneengesloten woning: 150 m², met dien verstande dat ten hoogste 50% van het bouwperceel bebouwd mag worden.

De gegevens van het bestemmingsplan zijn als bijlagen opgenomen in deze brochure echter koper dient e.e.a. zelf te verifiëren. Voor de overige bestemmingsplan informatie is opgenomen op de pagina's 13 tot en met 23 van deze brochure.

MONUMENT
Er is sprake van een registerinschrijving van de langgevelboerderij als beschermd monument in de zin van de Monumentenwet 1988. Monumentnummer Rce:6942. Voor wijzigingen van het monument (zowel binnen als buiten) is een vergunning van Burgemeester en Wethouders nodig.
Intern in de gemeente Laarbeek is geen specialisme meer ten aanzien van monumenten en het beheer daarvan. Deze dienst is door de gemeente belegd bij Omgevingsdienst Zuidoost Brabant. Het staat vast dat het monument gesplitst mag worden. In overleg met de omgevingsdienst mogen wijzigingen aangebracht worden. Het dak mag hoogstwaarschijnlijk worden aangepast om te isoleren, ramen mogen aangepast mogen worden om gebruik te maken van isolerend glas maar dat met name het aanzicht vanuit de straatzijde behouden zal moeten worden. De omgevingsaanvraag zal max. 6 maanden in beslag nemen. De Omgevingsdienst Zuidoost Brabant geeft de mogelijkheid om vooraf een complete omgevingsvergunning aan te vragen in gesprek te gaan om de richting van de mogelijkheden te bespreken. Men kan dit het best in een zo vroeg mogelijk stadium doen. Uit informatie van een geïnteresseerden potentiële koper is duidelijk geworden dat voor de isolerende aanpassing pl/min €12.500 subsidie te ontvangen is.

WERKZAAMHEDEN AAN UW RIJKSMONUMENTENPAND
Bent u eigenaar van een rijksmonumentenpand? Verricht u onderhoudswerk aan uw pand? Dan mag u de kosten daarvoor aftrekken als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
• U bent eigenaar van het pand.
Het maakt daarbij niet uit of u in Nederland woont of daarbuiten.
• Het pand is ingeschreven in het Rijksmonumentenregister. Of het pand is definitief aangewezen als beschermd monument, als het nog niet is ingeschreven in het Rijksmonumentenregister.
• U betaalt de onderhoudskosten dit jaar.
• Het pand is een eigen woning in box 1 (inkomen uit werk en woning) of het hoort bij uw bezittingen en schulden in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen).
Een pand kan meer of minder waard worden. Als de waardeverandering u voor meer dan 50% aangaat, hebt u een eigen woning of een woning in box 3 waar u de aftrek voor kunt krijgen.
Krijgt u subsidie voor de onderhoudskosten van uw rijksmonumentenpand? Dan moet u deze subsidie aftrekken van de onderhoudskosten.

AFTREK VOORAF VASTSTELLEN
Bent u van plan onderhoudswerk aan uw rijksmonumentenpand te verrichten? Dan kunt u bij de belastingdienst een verzoek vaststelling aftrekbaarheid onderhoudskosten voor rijksmonumentenpand indienen. U weet dan vooraf welke onderhoudskosten aftrekbaar zijn.

ENERGIELABEL
Het energielabel van de woning betreft label G

OMSCHRIJVING
De muren zijn steens met bakstenen opgetrokken, deels anderhalf steens. De hoofdconstructie is uitgevoerd met houten spanten voorzien van houten penverbindingen. De begane grondvloer is uitgevoerd met beton, gedeeltelijk met hout en de verdiepingsvloer van het voorhuis met hout. Het dak is gedekt met pannen, onderschoten met eternietplaten. De kap is in 1972 vernieuwd.
Voorhuis; een gedeelte van de deurkozijnen zijn voorzien van mooie architraven. De raamkozijnen zijn voorzien van enkele beglazing, met uitzondering van de dakvensters op de eerste verdieping welke zijn uitgevoerd met isolerende beglazing. Verwarming middels radiatoren aangesloten op een gedateerde HR combiketel van het merk Nefit Turbo 32.

Indeling voorhuis
• hal; tegelvloer, wanden spachtelputz, plafond stucwerk;
• zitkamer; houten vloer, wanden stucwerk, plafond houten ribben afgewerkt met gips;
• voorkamer met mooie details. Voorzien van schouw voor houtkachel en een kast met oorspronkelijke doorgang naar de leefkeuken. Houten vloer, wanden stucwerk, plafond houten ribben;
• leefkeuken met schouw waarin een houtkachel is geplaatst. Kast met oorspronkelijke doorgang naar de voorkamer. Vloer novilon, wanden stucwerk, plafond houten ribben afgewerkt met gips;
• keuken met eenvoudig keukenblok voorzien van o.a. oven, afzuigkap, gaskookplaat, koelkast en magnetron. Vloer betegeld, wanden deel betegeld en deels stucwerk, plafond kunststof schroten;
• separaat toilet met fontein. Vloer en wanden betegeld, plafond kunststof schroten;
• badkamer met ligbad, douche met douchescherm, wastafel met wandspiegel en planchet. Vloer en wanden betegeld, plafond kunststof schroten met inbouwspots;
• royale bijkeuken met eenvoudig keukenblok, bereikbaar vanuit leefkeuken. Vloer betegeld, wanden deels betegeld en deels stucwerk, plafond kunststof schroten;
• grote bergruimte, het voormalige stalgedeelte, is voorzien van authentieke stalramen, een betonvloer en betonwanden;
• kelder, begaanbaar middels drie traptreden. Vloer beton, wanden stucwerk, plafond boardplaten;
• opkamer, begaanbaar middels zes traptreden. Vloer laminaat, wanden behangen, plafond houten ribben afgewerkt met gips;
1e verdieping
• 3 slaapkamers met dakvensters. Vloerbedekking, wanden behangen, plafond houten en kunststof schroten;
• bergkast;
• zoldervertrek waar de cv ketel is geplaatst.
Kleine aanbouw aan voorhuis wat dienst doet als bergruimte.

INDELING ACHTERHUIS
Het achterhuis betreft het stalgedeelte wat nog geheel ten behoeve van bewoning verbouwd dient te worden. Er zijn twee plattegronden van de begane grond opgenomen in deze brochure. Op de eerste plattegrond is geen indeling opgenomen. Op de tweede plattegrond is indicatief een indeling ten behoeve van bewoning opgenomen.

PERCEEL
Het perceel heeft een totale oppervlakte van maar liefst 2.010 m² en gezien de gunstige lengte-/ breedteverhouding gemakkelijk op te delen naar twee delen wanneer verkocht gaat worden in twee wooneenheden. De tuin moet als zodanig nog geheel worden ingericht. De tuin(en) bieden volop privacy. Bij splitsing naar 2 wooneenheden kan per woning een afzonderlijke oprit worden gecreëerd.
Kenmerken:
Soort woning  :  Woonboerderij
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1883
Ligging  :  In centrum
Energielabel  :  Klasse G
Woonoppervlakte  :  275 m²
Perceeloppervlakte  :  2.010 m²
Inhoud  :  1.560 m³
Totaal aantal kamers  :  12
Aantal slaapkamers  :  4
Tuin  :  Aan te leggen, zuid, 33 x 36 m
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, gang, berging
Alle foto's:
 • ALGEMEEN
 • DSC05084
 • DSC05614
 • DSC05613
 • DSC09163
 • DSC05617
 • DSC05088
 • DSC06013
 • DSC05624
 • DSC05630
 • DSC05628
 • DSC09165
 • DSC05631
 • DSC05632
 • DSC05633
Contactgegevens:


Laagveld 26, 5707 GS Helmond
Telefoon: 0492-371337
E-mail: info@eijkemans.nl
Internet: https://www.eijkemans.nl